De Heimeier retourwatertemperatuurbegrenzer RTL is een automatische functionerende temperatuurregelaar. De temperatuur van het doorstromende medium wordt door warmteoverdracht doorgegeven aan de voeler. Deze voeler houdt de instelwaarde binnen een regeltechnisch vereiste proportionele band. Het ventiel gaat pas open als de mediumtemperatuur onder de ingestelde grenswaarde is gedaald.

Voordelen:

 • Voelerelement met verborgen bovenste en onderste begrenzing van het temperatuurbereik of blokkering van een instelling door instelclips.
 • Vloeistofgevuld regelelement.
 • Beveiliging tegen overmatige heffing van de klep.
 • Thermostatisch ventiel van vernikkeld brons.
 • Met spindel van roestvrij staal en dubbele O-ringafdichting
 • Buitenste O-ring verwisselbaar zonder aftappen van de installatie.
 • Aansluitmogelijkheid voor schroefdraadbuis of met klemkoppeling voor koperen buizen, dunwandige stalen buizen of coaxbuizen.

 

 

Toepassingsgebied van de retourwatertemperatuurbegrenzer

Heimeier RTL ventiel recht

De Heimeier retourwatertemperatuurbegrenzer RTL wordt onder andere toegepast bij retourwatertemperatuurbegrenzing van radiatoren, gecombineerde vloer- en radiatoreninstallaties of voor regeling van kleine vloerverwarmingssystemen (tot ca. 15 m2). Daarbij wordt altijd de retourwatertemperatuur geregeld. Derhalve dient er bij vloerverwarmingssystemen rekening mee te worden gehouden, dat de aanvoertemperatuur van de installatie geschikt is voor de opbouw van de vloerverwarming. Wanneer de instelwaarde onder de omgevingstemperatuur van de retourwatertemperatuurbegrenzer ligt, wordt de begrenzer niet meer geopend (oppassen bij inbouwlocatie). De retourwatertemperatuurbegrenzer kan tevens beïnvloed worden door warmteoverdracht, bijv. bij directe montage aan de retourzijde van warmteverdelers van vloerverwarmingen

Opmerking
Ter voorkoming van beschadigingen en ketelsteenvorming in de warmwaterverwarmingsinstallatie dient de samenstelling van het warmtedragermedium overeen te komen met de VDI [Verein Deutscher Ingenieure]-richtlijn 2035. Voor industriële verwarmingsinstallaties en installaties voor wijk- en stadsverwarming dient het bijgevoegde blad met toelichtingen en verklaringen VdTÜV 1466/ AGFW 5/15 in acht te worden genomen. In de warmwaterverwarminginstallatie aanwezige minerale oliën c.q. alle soorten mineraalhoudende smeermiddelen leiden tot sterke uitzettingverschijnselen en meestal tot defecten aan EPDM dichtingen. Bij gebruik van nitrietvrije antivries- en antiroestmiddelen op basis van ethyleenglycol dienen de desbetreffende aanwijzingen in de documentatie van de fabrikanten van deze middelen, met name wat betreft de concentratie van de afzonderlijke bestanddelen, te worden geraadpleegd.

 

 

Sorteer op
 • rtl ventiel recht met 50 mtr comap buis 16 mm 4m2 vloerverwarming
  rtl ventiel recht met 50 mtr comap buis 16 mm 4m2 vloerverwarming

  rtl ventiel heimeier recht met koppelingen voor bui

  met 50 mtr comap buis 16x2 buis

  de henco buis kan oo gebruikt worden voor waterleiding en cv

  let op advies gebruik circa 40 mtr buis bij een rtl ventiel

  € 118,94
 • rtl ventiel met koppelingen 16x2 mm
  rtl ventiel met koppelingen 16x2 mm

  Rtl ventiel recht met aan biede zijden koppelingen 16x2

  Voor het gemakkelijk monnteren in een alu pex leiding zoals henco,uponor,comap etc

  RTL ventiel tbv inbouw in badkamer of andere kleine ruimte om max 40mtr vloerverwarming…

  € 72,00
 • rtl ventiel recht
  rtl ventiel recht

  RTL ventiel tbv inbouw in badkamer of andere kleine ruimte om max 40 mtr vloerverwarming buis aan te sturen.

  € 64,16
Sorteer op
© 2011 - 2023 kris radiator | sitemap | rss